KRAS - Slikovnice „Izgubljeni Flegi“

Slikovnica „Izgubljeni Flegi“

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, a koji se svake godine obilježava 04. listopada, u nakladi Primorsko-goranske županije objavljena je slikovnica Izgubljeni Flegi čiji tekst potpisuje Sandra Medica, a ilustracije Nina Kovačić. Slikovnica je publicirana kao jedna od aktivnosti Koordinacijske radne skupine za zaštitu životinja - KRAS čiji je osnivač Primorsko-goranska županija.

Riječ je o slikovnici za mališane od tri do sedam godina, koja je namijenjena razvijanju svijesti o zaštiti životinja i odgovornom posjedovanju kućnih ljubimaca. Naime, kroz zanimljivu i dinamičnu priču o izgubljenom psiću, slikovnica malene čitatelje upoznaje s osnovnim elementima zaštite životinja, a koji su propisani i Zakonom o zaštiti životinja. U slikovnici se tako spominju odgovornosti vlasnika pasa s naglaskom na obvezu mikročipiranja i cijepljenja, zatim zadaće komunalnih redara, kao i odgovarajuće postupanje prilikom pronalaska psa. Naravno, priča je prožeta ljubavlju prema životinjama te ima sretan završetak, što znači da je simpatični Flegi naposljetku vraćen vlasnici - djevojčici Dori, što je rezultiralo zadovoljstvom sviju koji su bili uključeni u taj proces.

Digitalno izdanje slikovnice Izgubljeni Flegi možete prelistati na sljedećoj poveznici:

Slikovnica „Izgubljeni Flegi“

Predstavljanje i čitanje ove slikovnice narednih će se dana odvijati u četiri knjižnice na četiri različite lokacije, a svako dijete koje bude uključeno u te programe na poklon će dobiti slikovnicu, s time da će ista biti dostavljena svim dječjim vrtićima i osnovnim školama diljem Primorsko-goranske županije.

Također, potrebno je najaviti i centralno događanje koje će se povodom Svjetskog dana zaštite životinja održati u nedjelju, 11. listopada ove godine, u Verdijevoj ulici u Rijeci (kod HNK Ivana pl. Zajca), između 10.00 i 13.00 sati, a kojim će biti obuhvaćeno: predstavljanje rada KRAS-a i udruga za zaštitu životinja s područja Županije, podjela edukativnih letaka, predstavljanje dobrih praksi vezanih uz zaštitu životinja, kvizovi znanja namijenjeni upoznavanju građana s KRAS-om i obvezama odgovornih vlasnika životinja, radionice za djecu ili savjetovanje o zdravlju pasa.

KRAS kao radna skupina za zaštitu životinja bavi se koordinacijom u primjeni propisa, kao i aktivnostima kojima se promovira zaštita životinja. U njezin su rad uključeni predstavnici institucija, udruga i skloništa za životinje te stručnjaci koji se bave životinjama, kao i predstavnici svih jedinica lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije.

 

Ispis E-mail

Logotip Grada Vrbovsko

Pretraga

Pronađite nas na društvenim mrežama