TENISKI KLUB “VRBOVSKO”

teniski klub

Cilj

Razvija i unapređuje teniski sport, okuplja djecu, mladež i ostale građane u cilju organiziranog obavljanja teniskog sporta i podizanja njegove kvalitete, stručnu osobu udruge upućuju na stručna usavršavanja, kroz tenisku aktivnost unapređuje zdravlje osoba koji su sudionici u sportskoj aktivnosti, invalidnim osobama omogućava bavljenje teniskim sportom, kod svojih članova razvija radnu i sportsku disciplinu, kolegijalnost, te visopki moral i borbenost pri provedbi trenažnih procesa i natjecanja, dostojno prezentira sponzore i održava postojeće i po potrebi izgradnja nove teniske infrastrukture na kojoj obavlja tenisku djelatnost .

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi

Provođenjem proklamiranih smjernica za razvoj fizoičke kulture i teniskog sporta, pravilnim i svestranim odgojem mladeži, sudjelovanjem na natjecanjima u zemlji i inozemstvu, organiziranjem natjecanja i sportskih susreta, sustavnom brigom za podizanje razine i kvaliteta tenisa u Gradu Vrbovskom, ostvarivanjem rezultata na natjecanjima, organiziranjem materijano-financijskog poslovanja kluba u skladu sa zakonskim propisima, preko stručne osobe sudjelovanjem u radu teniskih i drugih sportskih organizacija i saveza

Područja djelovanja


Samostalna sportska udruga koja djeluje na području Grada Vrbovskog, Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske

Povijesni podaci

Prvi pisani podatci u kojima se spominje TK „Vrbovsko“ datiraju od 15.03. 1989. gdje se u riješenju Odsjeka za opću upravu i društvene djelatnosti, Sekretarijata za poslove uprave, Općine Vrbovsko (klasa 620-02/89-01-1, urudžbeni broj 2193-03-89-2) potvrđuje upis u Registar klubova i drugih organizacijskih oblika u društvenim organizacijama. To su i početci bavljenja tenisom u gradu Vrbovskom koje se odvija na jednom novo izgrađenom teniskom terenu te teniskom zidu na kojem se je moglo i individualno igrati. Osobe koje se spominju u pisanim dokumentima a koje su u proteklom vremenu pa sve do 2008. godine zastupali klub su: Josip Šošić, Tihomir Magdić, Juraj Kramarić, Đorđe Mamula, Marijan Jeletić, Šejn Brinjak, Nedjeljko Kovačić, i drugi. Igranje na teniskom terenu potpuno prestaje početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, a klupske aktivnosti svedene su samo na održavanje povremenih sjednica Skupštine TK „Vrbovsko“, sve dok zvuk teniske loptice u gradu Vrbovskom dana 01.09.2007. godine nije ponovno zavladao prostorima gradskog predjela Krš.

Novo razdoblje u postojanju i radu TK „VRBOVSKO“

Predsjednik TK „Vrbovsko“, Nedjeljko Kovačić, dr.med., u ljeto 2007. godine, želeći promijeniti stanje u teniskom klubu u kojem nema nikakvih aktivnosti a gdje je i teniski teren potpuno devastiran nekorištenjem i neodržavanjem tijekom godina; dogovara suradnju sa Mislavom Tonkovićem, dipl.ing.šum., Višim športskim trenerom tenisa. Trener je predložio da stručno i fizički pomogne ponovnu izgradnju na temeljima nekada postojećega teniskog terena te da ustroji cjelokupan društveni život kluba i organizira upise kao i stručni trenerski rad u teniskoj školi, te pristaje na suradnju sa TK „Vrbovsko“. Uz pomoć grada Vrbovskog u materijalnim sredstvima, početkom srpnja 2007. godine kreće se sa izvođenjem specifičnih teniskih građevinskih radova a po izvršenju istih sa postavljanjem infrastrukture teniskih terena, te sa završnim radovima. Po završetku izgradnje teniskog terena, TK „Vrbovsko“ vrši upis prvih polaznika u tenisku školu koju Mislav Tonković, Viši športski trener tenisa organizirano i stručno počinje voditi od 01.09.2007. godine, pa u početku upisuje 20-ak djece. U Novom listu od 06.09.2007. godine izlazi članak Nensi Tatar – „Gradit će se još jedan teniski teren“, napisan povodom otvaranja i prerezivanja trake novo izgrađenoga teniskog terena od strane gradonačelnika grada Vrbovskog, prof. Antona Mancea, (02.09.2007. godine).

Dana, 07.04.2008. godine na redovnoj izbornoj sjednici Skupštine TK „Vrbovsko“ bira se novo rukovodstvo kluba koje sačinjava predsjednik: Nedjeljko Kovačić,dr.med.; dopredsjednik: Mislav Tonković, Viši športski trener tenisa, tj. osobe koje zastupaju teniski klub. U Upravni odbor ulaze još Anton Samsa, prof.; Tihomir Magdić,dipl.oec. i Mladen Mance, ing.prom. Nadzorni odbor sačinjavaju : Leonida Rački, Šejn Brinjak i Mihovil Lukšić. Na prvoj sjednici Upravnog odbora za tajnika kluba izabran je Mladen Mance, ing.prom.
Tijekom ljeta 2008. godine, poduzetnička firma Luko d.o.o. počine građevinske radove na izgradnji drugoga teniskog terena koje se nalazi neposredno do postojećega. Promocija novoga teniskog terena dana 11.10.2008. godine uveličana je prijateljskim teniskim susretom sa tenisačima TK „Frankopan“ iz Ogulina, a 14.10. 2008. godine u Novom listu izlazi novi članak Nensi Tatar – „Otvoren i drugi teniski teren u Vrbovskom“.
Rad teniske škole bio je konačno omogućen i u zimsko vrijeme, jer po otvorenju nove športske dvorane, Viši športski trener tenisa Mislav Tonković, sa svojim najmlađim polaznicima teniske škole prelazi u nove športske prostore, te nastavlja kontinuirano raditi sa mladima (članak Nensi Tatar – „ Topla sportska dvorana za hladne zimske treninge“).
Teniski klub „Vrbovsko“ kontinuirano održava sve sjednice kluba i aktivno surađuje sa gradom Vrbovsko kao i sa svim športskim udrugama ukoliko s njima ima ikakvih dodirnih točaka.
Tenisku školu pohađalo je već cca. 40-ak djece uzrasta od 4 do 15 godina razvrstanih u dobne skupine, za koje teniski klub osigurava sve potrebne rekvizite za bavljenje tenisom. Polaznici teniske škole su djeca iz grada Vrbovskog ali i okolnih mjesta kao što su : Moravice, Gomirje, Severin na kupi, Pribanjci. Djeca pokazuju iznimni talent ali i veliku volju i ljubav za bavljenje teniskim športom.
Pod stručnim vodstvom Višeg športskog trenera djeca polaznici teniske škole zajedno sa svojim roditeljima redovito odlaze na turnirska natjecanja, ostvaruju značajne športske rezultate i osvajaju svoja prva teniska odličja
(medalje, plakete). Rad Višeg športskog trenera Mislava Tonkovića pokazuje već prve rezultate, a rukovodstvo kluba pruža mu pomoć u realizaciji proklamiranih smjernica rada utvrđenih Statutom TK „Vrbovsko“.
Ovim putem zahvaljujemo se jedinici lokalne samouprave na razumijevanju kao i na namjeri da pomogne razvoju ovoga lijepoga bijeloga športa u gradu Vrbovskom, a što pridonosi razvoju i cijele regije, te novinarki Nensi Tatar što redovito prati naš rad, te u Novom listu objavljuje teniske športske novinske članke.

TK “Vrbovsko” Vrbovsko je i u 2015. godini i nadalje nastavio sa redovitom provedbom trenažnih procesa sa polaznicima teniske škole na vanjskim teniskim terenima u toplijem dijelu godine, te u novoj športskoj dvorani tijekom zime, što je rezultiralo daljnjim odlaskom na teniska natjecanja i ostvarivanjem novih športskih nagrada (medaljica i plaketa).
U 2015. godini održan je i tradicionalni turnir rekreativaca u tenisu pod nazivom “7 Otvoreno prvenstvo u tenisu grada Vrbovskog za gospodu rekreativce” na kojem je sudjelovalo ukupno 16 natjecatelja iz Gospića, Otočca, Rakovice, Ogulina i Vrbovskog, a najuspiješniji su bili tenisači iz Gospića, čime je nastavljana tradicija u organiziranju navedenoga teniskog turnira u gradu Vrbovskom.

Ispis E-mail

LOKACIJA

Logotip Grada Vrbovsko

Pretraga

Pronađite nas na društvenim mrežama